Droneinspektion er bæredygtigt

En af årets måske mest omtalte brancher er drone branchen der hurtigt er på vej til at ændre eller helt overtage mange etablerede brancher.

Derfor var jeg også hurtigt til at sige ja da jeg fik mulighed for at tage med en dronepilot på arbejde for en dag, hvor vi skulle ud og inspicere ejendomme. Noget der tidligere krævede lifte, stilladser eller farlige arbejdsstillinger på tage, er nu afløst af en drone der letter og lander på få minutter.

Det er både bæredygtigt og gør det billigere og det er lige netop når teknikken gør det bæredygtige billigt at der sker ændringer i samfundet.

Det er nemlig svært at få folk til at betale mere for bæredygtighed, men kan de få det til samme pris eller billigere så er det ofte let at få folk til at skifte.

Jeg spurgte operatøren om hvad der gjorde at de startede med droner:
Vi elsker teknik og derfor valgte vi også hurtigt at udvide vores ydelser indenfor energimærkning og ejendomsinspektion med droner. Vi har netop taget et dronecertificat og modtaget for DJI Phantom 4 drone. En investering på ca. 20.000,- som vi har regnet ud vil være tjent hjem allerede efter 2. opgave hvor vi slipper for at bruge et stillads og bare på vores egne ejendomme har vi årligt ca. 10 inspektioner.

Når vi er ude for ejendomsinvestorer og inspicere bygninger betyder det at vi fremover kan gøre det billigere og bedre, da vi nu kan se steder vi tidligere undlod at kigge da det blev for dyrt.

 

Hvis du har en opgave du gerne vil have os til at give et bud på er du som altid velkommen til at kontakte os igennem kontaktformularen eller direkte på telefonen. Med droner skal der desværre søges tilladelse inden vi flyver hvilket betyder at der er noget papirarbejde før selve inspektionen der både koster et par timer, men også betyder at vi skal planlægge nogle dage før inspektionen.

Vi kan normalt klargøre og modtage alle tilladelser indenfor en uge, men altså ikke indenfor få dage som vi tidligere kunne med stilladser eller en lift. Er det derfor en hasteopgave i bebygget område så skal vi stadig ud i en lift eller lignende løsninger.

Prisen for en simpel droneinspektion af et helt tag på en mindre erhvervsejendom ligger på ca. 5000,- excl moms, hvor den tidligere ville ligge på 10.000,- eller mere hvis vi skulle op og kravle på taget