Træ som bæredygtig energi

I mit første indlæg skal det handle om hvordan træ kan bruges som bæredygtig energi, og jeg skal nok prøve at holde igen, så det ikke bliver en for lang smøre!

Bæredygtig energi og træ er måske ikke noget du tænker går så godt sammen, men det gør det! Så afgjort endda, men det koster, så at sige. Der skal gives noget tilbage til miljøet og skovene.

Du har måske hørt om de store skovafbrændninger, der sker rundt om i verden eller de steder hvor der udelukkende fælles træer, uden man rigtig gør noget igen, det er ikke bæredygtigt, overhovedet. Hvis du i stedet fælder et dødt træ eller et levende for den sags skyld og så bruger det til energi, så er det en fin tanke. Men der skal plantes et nyt træ igen, ellers går balancen i uorden!

Når et træ skal vokse sig stort kræver det energi. Noget af det får træet fra jorden og dens næringsstoffer, resten kommer fra luften. Træer laver ilt og fjerner dermed den farlige CO2 fra vores atmosfære, hvilket jorden og især os mennesker har godt af. Når du så bruger det her træ til at lave varme med, så frigives den samme mængde CO2 igen, og vi har nu et bæredygtigt kredsløb, men husk at plante et nyt træ bagefter!

Hvis ikke du lige har et træ stående ude i baghaven, som du kan fælde og fyrre op med, så er der råd for det. Du kan bl.a. købe træpiller online, som kan bruges til at lave varme, og så er det CO2 neutralt og derved bæredygtigt. Jeg synes det er et rigtig godt alternativ til fjernvarme og el-varme, hvor sidstnævnte er den som sviner allermest.

 

Har du endnu ikke en ovn at tænde op i, så er det ikke så svært igen. Det kræver at du bor et sted hvor det er muligt, men så snart det er på plads, så er det blot at få monteret den og eller fyre op med bæredygtigt energi!

Jeg vil forsøge at få skrevet endnu mere om bæredygtige energikilder, som tiden skrider frem! Jeg håber du kunne lidt mit lille skriv her.