Er et nyt tag bæredygtigt?

Hvorfor skal det handle om lige præcist et tag i dag? Det skal det fordi vi i Danmark gik amok med at bygge paracelhuse for ca. 60 år siden. Heldigvis står langt de fleste af de huse stadig, men de er bygget af gamle materialer, og eftersom taget de fleste steder er skfitet engang i 80’erne, så fandtes der ikke rigtigt nogle miljørigtige løsninger dengang. Det gør der i dag.

Hvorfor er det bæredygtigt?

Svaret på det spørgsmål er simpelt og jeg fik det delvist besvaret i introen. Det er vigtigt fordi det kan spare energi, og i 2018 er det ikke svært at finde et tag som kan hjælpe med at holde på varmen. Det kan de alle sammen faktisk, og når nu taget alligevel bliver lagt, så kan isolering på loftet ligeså godt blive skfitet ud. Den er gerne godt slidt og hullet.

Et tæt og isolerende tag giver flere fordele. Bl.a. så sparer du penge på varme, mange penge, hvis ellers resten af huset er bare nogenlunde tæt. Og så er der også det med at jo mindre varme du bruger, jo mindre varme skal der laves. Det er godt for miljøet. Det er ikke dig som gør forskellen, men alle dem som vælger at skifte taget. Og tager du skridtet, så gør andre helt sikkert også.

Er det dyrt og er det svært?

Det er et godt spørgmsål, for som udgagnspunkt er det lidt dyrt. Det koster jo gerne nogle hundrede tusinde, men har du sparet op eller er der friværdi i huset, så er det problem hurtigt klaret. Det handler om at tale med banken.

Det kan ikke anbefales selv at smide et nyt tag op, det skal du lade de professionelle om, det er helt afgjort. Jo mindre du har et stærkt netværk, hvor du kan finde sådanne kompetencer. Hos f.eks. Compara, kan du se meget om priser og muligheder. De er en stor spiller på det danske marked, og jeg kan varmt anbefale dem.