Fremtidens tilstandsrapport

Når det nye hus skal købes bliver man stukket en tilstandsrapport i hovedet som ofte er fyldt med K1, K2 og K3 “skader”

Hvis man ikke lige er håndværker kan sådan en liste ofte virke uoverskuelig, skal alle fejlene udbedres og hvad betyder de egentligt?

Læs med i artiklen her hvor vi taler om fremtidens tilstandsrapport, en rapport for almindelige mennesker

Når man står foran et huskøb er der mange ting man skal forholde sig til før man er klar til at samle på oplevelser i sit nye hus og blot en af dem er tilstandsrapporten. Men når man skal navigere rundt i de mange K1, K2 og K3 skader bliver det lidt af en jungel hvorfor Sikkerhedsstyrelsen også har udarbejdet et nyt forslag til tilstandsrapporter som skal gøre det lettere for huskøberne.

Tilstandsrapporter er faktisk som udgangspunkt ikke lavet for køber, men for sælger. De gør nemlig at sælger kan tilbyde køber en ejerskifteforsikring og dermed slippe for en stor del af mangelansvaret der ellers kan være. Det skal man huske som køber.

Men hvad betyder de forskellige termer så?
K0 betyder at det er en rent kosmetisk skade der ingen indvirkning har

K1 betyder at det er en kosmetisk skade der ikke påvirker funktionen

K2 betyder at det er en skade der gør at bygningens del kan svigte, men det vil ikke påvirke andre dele af bygningen

K3 er skader der er i fare for at gøre skade på andre dele af bygningen

Det er altså primært K2 og K3 skader du skal holde øje med og her kan det være en god ide at få en håndværker med ud og vurdere prisen for at udbedre skaderne. På den måde har du også en faglig vurdering der kan benyttes til at presse prisen ned.

Står du og skal have lavet en tilstandsrapport? Så få hjælp til en billig tilstandsrapport her