Research og billeder af bæredygtighed

At gå op i bæredygtighed er ikke altid helt nemt, men heldigvis kan man finde svar på det meste et eller andet sted på internettet. Internettet i sig selv er selvfølgelig ikke bæredygtigt, men ved at gøre information om emnet let tilgængeligt, bliver det nemmere at tænke ind i sin hverdag.

Man kan let blive lidt paranoid, når man er på internettet, fordi man kan være sårbar over for hackere, virus osv. Vil du være mere sikker på nettet, kan du bruge en VPN, som du kan læse mere om her: https://bredbånd.dk/vpn

Google er din ven

Al den information om bæredygtighed er jo ikke til meget nytte, hvis man ikke kan finde den. Ved at lave en mere specifik Google-søgning, stiger chancen for at finde det man leder efter. Det er faktisk slet ikke så svært, som det måske lyder. De fleste af os har været vant til at skrive et eller flere søgeord, og så ellers bare håbe på det bedste. Googles søgeresultater bliver mere præcise, hvis man kan forklare søgemaskinerne hvad man leder efter (og ikke leder efter)

Hvis du skriver søgeord i gåsetegn “” fortæller du søgemaskinen, at søgeordene skal stå præcis i den rækkefølge, på præcis den måde.

Et + foran et ord betyder, at ordet skal være til stede et eller andet sted i teksten. Omvendt til et minustegn – foran et ord, udelukke søgeresultater hvor ordet efter minustegnet er med.

Find billeder du må bruge

Bæredygtighed bliver nemmere at forstå, hvis man har de rigtige billeder til at illustrere det. Ophavsret er et lidt svært ord, men betyder at man ikke bare må “låne” de billeder, man finder på nettet. Det er fotografen, der har rettighederne til et billede – og det kan risikere at koste rigtig mange penge, hvis man bruger billeder uretmæssigt. Hvordan finder man så billeder, man kan bruge uden at ende i problemer?

I Googles billedsøgning er det muligt at søge efter billeder med bestemte licenser f.eks. “Må anvendes med ændringer.” De billeder, der dukker op i den søgning, kan du bruge som du vil uden at risikere store advokatregninger. Bare husk at tjek de billeder, du finder frem til via Google-søgningen. Det er dit eget ansvar at sikre, at man rent faktisk må bruge billedet frit. Det vil som regel være tydeligt, at billedet kan bruges under den såkaldte creative commons-licens. Dem findes der nogle stykker af, der hver især giver en række brugsrettigheder og begrænsninger, men det kan du læse mere om ved de enkelte billeder.  

 

https://bredbånd.dk/vpn